NERMIN OGREŠEVIĆ PORUČUJE: "Dok Trojka priča o kompromisima, Dodik pravi posljednji korak ka proglašenju nezavisnosti RS-a"

- Dotjera Dodik cara do duvara. I to dok ga nijemo posmatraju bošnjački predstavnici u vlasti, bh. pravosuđe, visoki predstavnik i predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, kaže Ogrešević.

  • Politika

  • 27. Jun. 2023  

  • 3

Predsjednik Narodnog evropskog saveza Nermin Ogrešević komentirao je posljednje izjave Milorada Dodika u Narodnoj skupštini Republike Srpske gdje se danas održava posebna sjednica na kojoj se razmatra Prijedlog zakona o neprimjenjivanju odluka koje donese Ustavni sud BiH. 

- Dotjera Dodik cara do duvara. I to dok ga nijemo posmatraju bošnjački predstavnici u vlasti, bh. pravosuđe, visoki predstavnik i predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Da nije zabrinjavajuće, možda bi bilo i smiješno. Ali odavno ništa nije smiješno u Bosni i Hercegovini, posebno od trenutka kad su Milorad Dodik i Dragan Čović izabrali podobne u Bošnjaka (muslimana, kako ih Dodik zove) da s njima prave vlast.

U isto vrijeme dok predstavnici "Trojke" u vlasti pričaju o saradnji i kompromisima, Dodik je pokrenuo dosad najveći udar na državu i pravi jedan od posljednjih koraka ka proglašenju nezavisnosti bh. entiteta Republika Srpska.

Dok lideri "Trojke" iz udobnih fotelja dijele preostali plijen ili bolje reči podanički ispunjavaju Dodiku i Čoviću želje i daju im pozicije iz bošnjačke kvote, predsjednik bh. entiteta RS odlučio je pokušati srušiti i posljednju branu za njegove secesionističke namjere: Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Ukoliko se zaista usudi donijeti zakon kojim će zabraniti provedbu odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji bh. entiteta RS, bit će to početak anarhije, gdje će se dovesti u pitanje rad i skoro svih ostaih državnih agencija u Republici Srpskoj, pa i Tužilaštva BiH i SIPA-e.

Je li to faktičko priznavanje nezavisnosti RS-a?

Visoki predstavnik, međunarodna zajednica, a posebno bošnjački predstavnici u vlasti, koalicioni partneri Milorada Dodika, dužni su to objasniti građanima. Jer njihova šutnja (uz poneko isprazno saopćenje) ih ne abolira od Dodikovih secesionističkih poteza. Naprotiv, čini ih Dodikovim saučesnicima - poručio je Ogrešević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...