REAKCIJA SDA NA DODIKOVE NAPADE NA REISA KAVAZOVIĆA: Prošlo je vrijeme kada se predstavnike IZ-a i Bošnjake moglo ušutkati

Vrijeđanje pripadnika drugih etničih i vjerskih grupa, te općenito neistomišljenika, već dugo je Dodikova matrica ponašanja kojom sve one koji mu stoje na putu pokušava ušutkati ili diskreditirati, saopćili su iz SDA.

  • Vijesti

  • 27. Jun. 2023  

  • 3

SDA najoštrije osuđuje bahate i primitivne napade Milorada Dodika na reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazovića, koji dolaze uoči jednog od najvećih muslimanskih blagdana Kurban-bajrama, saopćeno je danas iz SDA.

Vrijeđanje pripadnika drugih etničih i vjerskih grupa, te općenito neistomišljenika, već dugo je Dodikova matrica ponašanja kojom sve one koji mu stoje na putu pokušava ušutkati ili diskreditirati, saopćili su iz SDA.

“Dodik će se morati pomiriti s činjenicom da je prošlo vrijeme kada se predstavnike Islamske zajednice i Bošnjake općenito moglo ušutkati ili ih vrijeđati bez posljedica. Ukoliko očekuje da se svi Bošnjaci ponašaju servilno, da mu se ne suprotstavljaju i šute na njegove napade, kao što to čine predstavnici Trojke, onda se grdno vara“, dodaju iz SDA.

“Morao bi imati na umu da su predstavnici Trojke politička manjina u probosanskom bloku, i da je puno više onih koji su spremni da se na svaki način suprotstave njegovoj aroganciji i pogubnoj antidržavnoj politici.

To bi na umu morali imati i ključni predstavnici međunarodne zajednice. Oni prema Dejtonskom sporazumu imaju obavezu da reaguju i zaustave Dodika u napadima na državu BiH i stvaranju atmosfere kakva nije vladala ni uoči agresije na BiH. Dužni su reagovati dok nije postalo kasno, jer Dodikova politika sve ozbiljnije ugrožava stabilnost i mir”, kazali su iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...