DENIS ZVIZDIĆ O ODLUCI NSRS-a: "Direktni napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine"

"Mi ćemo kao zastupnici četvorke u Predstavničkom domu odmah po stupanju na snagu Zakona uputiti apelaciju Ustavnom sudu BiH i zatražiti privremenu mjeru", kaže on.

  • Politika

  • 27. Jun. 2023  27. Jun. 2023

  • 0

"Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji je upravo usvojila NSRS direktni je napad na ustavni poredak BiH", kaže u svojoj reakciji predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne I Hercegovine (PSBiH)  Denis Zvizdić.

"Mi ćemo kao zastupnici četvorke u Predstavničkom domu odmah po stupanju na snagu Zakona uputiti apelaciju Ustavnom sudu BiH i zatražiti privremenu mjeru. To je institucionalni mehanizam koji imamo na raspolaganju, a očekujemo od Visokog predstavnika i Tužilaštva BiH da iskoriste svoje ovlasti i zaštite suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

Ovo je službeno početak secesije entiteta RS i početak destrukcije ustavnog poretka BiH", zaključio je Zvizdić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...