SPEKTAKL U SUSJEDSTVU: Robbie Williams nastupio u prepunoj pulskoj Areni

Williams je u Areni pjevao svoje najveće hitove, a publika ga je pratila uglas, uprkos kiši

  • Show

  • 28. Jun. 2023  

  • 0

Jedna od najvećih svjetskih pop i rock zvijezda, te jedno od najvećih imena svjetske muzičke scene Robbie Williams nastupio je u utorak navečer na prvom od dva koncerta u pulskoj Areni pred više od devet hiljada gledatelja.

Brojnim posjetiteljima i fanovima, na koncertu koji se održava u sklopu turneje "XXV", kojom obilježava 25 godina karijere i 25 godina hitova, te promovira istoimeni kompilacijski album, Robbie Williams izveo je pregršt poznatih hitova. 

Otkada je 1995. krenuo u solo vode, Williams je prodao više od 85 miliona albuma širom svijeta, čime je jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena, piše Hina.

Snimio je, odnosno objavio, 13 albuma koji su zasjeli na prvo mjesto ljestvice albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je i najveći broj za nekog solo umjetnika, ne brojeći Elvisa Presleyja.

Osim toga, Williams ima najviše osvojenih Brit nagrada, njih čak 18, među kojima su četiri za najboljeg muškog izvođača, te dvostruka nagrada za izuzetno ostvarenje u muzici. Osvojio je i nagradu za doprinos britanskoj kulturi, a uključen je u UK Music Hall of Fame nakon što je proglašen najvećim umjetnikom devedesetih.

Inače, hrvatska publika već je imala priliku uživati u hitovima legendarnog pjevača prije deset godina, kada je nastupao na maksimirskom stadionu. Na Maksimiru je taj dan, 13. augusta 2013. bilo oko 40 hiljada ljudi koji su u sav glas pjevali najpoznatije hitove omiljenog glazbenika, a ni kiša koja je padala nije uspjela pokvariti atmosferu raspjevane i rasplesane publike.

Tako je bilo i sinoć u Puli. Robbie Williams je u Areni pjevao svoje najveće hitove, a publika ga je pratila uglas, uprkos kiši.

Williams će u Puli nastupiti i danas, a ulaznice za oba koncerta su rasprodane četiri mjeseca unaprijed.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...