PODVIG NA TURNIRU U ITALIJI: Nerman Fatić savladao prvog nositelja i plasirao se u polufinale turnira u Modeni

Tri pobjede i plasman u polufinale osigurale su Nermanu Fatiću novih 30 ATP bodova i napredak od 23 mjesta na ATP listi.

  • Sport

  • 30. Jun. 2023  

  • 0

Nerman Fatić plasirao se u polufinale teniskog tunira Modeni nakon što je kasno sinoć u sjajnom meču savladao Argentinca Federica Coriu sa 2-1 u setovima (6-4, 2-6, 6-3). Coria je prvi nositelj turira u italijanskom gradu, trenutno je 104. na ATP listi, a donedavno se nalazio među 50 najboljih tenisača svijeta. 

Bosanskohercegovački reprezentativac dobio je prvi set u kojem je sjajno servirao, te oduzeo protivniku gejm na njegov servis. U drugom setu se iskusni Argenitanac vratio i izjednačio rezultat. Loše je počeo za Fatića treći set nakon što je na samom početku  Coria napravio brejk, ali nošen velikom podrškom publike Fatić je to isto uradio u dva navrata i rutinski meč priveo kraj, ostvarivši jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Tri pobjede i plasman u polufinale osigurale su Nermanu Fatiću novih 30 ATP bodova i napredak od 23 mjesta na ATP listi gdje se sada nalazi na 228.mjestu.

On će danas popodne za ulazak u finale igrati protiv Francuza Titouana Drogueta, 222.igrača svijeta.

Challenger u Modeni igra se na zemljanoj podlozi za nagradni fond od 73 hiljada eura.

(SB)       

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...