MUŠKARAC BOMBOM RAZNIO SEBE I BIVŠU SUPRUGU: Sve gledala njena kćerka...

"Prvo su se čuli jauci i kuknjava, a ubrzo i jak prasak", kažu svjedoci

  • Hronika

  • 01. Jul. 2023  

  • 0

Muškarac Đ. B. (56) ubio je sinoć sebe i svoju bivšu suprugu P. P. (48) bombom, kod Varaždina, u mjestu Bisago u opštini Breznica, saopštila je policija.

U petak, oko 23.40 sati, u stanu u Bisagu, 56-godišnjak je aktiviranjem ručne bombe ubio 48-godišnju ženu i sebe. Uviđaj na mjestu događaja obavio je zamjenik Županijskog državnog tužioca u Varaždinu uz stručnu pomoć policijskih službenika – naveli su iz policije i dodali da je uviđaj u toku.

Komšija, Ivan Žeželj, ispričao je šta se zapravo dogodilo. Kaže da su se prvo čuli jauci i kuknjava, a ubrzo i jak prasak.

“Bilo je to negdje oko pola 12 uveče. Bilo je zapomaganja i cviljenja. Mislio sam da su djeca, jer je bio kraj školske godine, a u blizini je bilo dječje igralište. Nekoliko sekundi kasnije začuo se prasak, strašna eksplozija bombe. Pošto sam bio dvadesetak metara od njih, odmah smo potrčali i imali šta da vidimo”, rekao je komšija.

Kako je objasnio, stravičan zločin se dogodio u stanu. Napadač je sjekirom provalio balkonska vrata, a mala djevojčica je u tom momentu počela da vrišti. Žena (48) je pokušala da pomogne kćerki da pobjegne kroz balkonska vrata, ali je muškarac imao još nekoliko ručnih bombi oko pasa.

“Svi smo potreseni, to nikada nismo doživjeli na ovim prostorima”, dodao je.

Na pitanje da li je ranije bio problematičan, komšija Ivan nije imao šta da kaže osim da je znao da odlazi u prijevremenu penziju.

“Nešto je radio u vojsci, pa je vjerovatno lako mogao da se dočepa bombe”, rekao je kratko.

Tijela su po nalogu zamjenika županijskog državnog tužioca prevezena na Odjeljenje patologije Opšte bolnice Varaždin, gdje će biti obavljena obdukcija, dodaje se u saopštenju.

U toku je kriminalističko istraživanje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog krivičnog djela, saopštila je policija.

“Njih dvoje su bili par, živjela je neko vrijeme sa njim, ali je on bio veoma problematičan i ona ga je ostavila”, rekla je jedna komšinica. Gospođa kaže da je Đ. B. imao i brata blizanca, obojica su bili “dobri momci”.

“Onda je Đ. B. otišao u rat i vratio se kao druga osoba. Poslali su ga u boračku penziju, postao je veoma čudan. Živio je u vikendici svojih roditelja tamo na brdu sa belgijskim ovčarima, imao je puno pasa. U jednom trenutku su se on i P. P. (48) zaljubili jedno u drugo, ali on nije promijenio narav”, objasnila je žena.

Komšinica je posljednji put srela Đ. B. prije izvjesnog vremena u Zelini.

“Rekao mi je da ne može da zamisli šta mu se tačno desilo, držao se za glavu. Ispričao je da ga je P. P. vodila na masažu i da dok je on bio na masaži, žena je bila sa vlasnikom salona iza zatvorenih vrata. Počeo je da priča svašta. Uglavnom, ostavila ga je”, prisjeća se žena scene raskida između para, koja vjerovatno nije bila prva.

Bivši parneri su imali brak iza sebe, svaki po jedno dijete, kćerku. Ubijena žena se doselila u pograničnu opštinu Varaždinske i Zagrebačke županije iz Hercegovine, radila je u Zagrebu. Uspjela je da kupi jedan od stanova između škole i crkve. Stan je u prizemlju, sa balkona se izlazi u dvorište zgrade. Osumnjičnom za ubistvo Đ. B. nije bio problem da dođe na njena vrata, iako je navodno imao zabranu prilaska.

“Posljednje dvije nedjelje stalno je kružio tamo sa svojim automobilom, ali je vrlo često radio krugove. Toliko da nam je bilo neprijatno, posebno zato što u početku nismo shvatili da je to on, a kada jesmo, komentarisali smo da on kontroliše P. P.. Nisu u vezi bar godinu dana, ako ne i duže”, rekla je sagovornica i objasnila da je za tragediju čula ujutru na vijestima.

Kako je objasnila, auto osumnjičenog, plavi “golf”, ostao je parkiran na parkingu preko puta crkve, registarske tablice su bile prekrivene papirom od sveske, oko vozila je bila policijska traka, a tamo je bio i policajac, prenosi Blic.

Ispred porodične kuće ubijene žene je tišina, niko ne progovara ni riječ.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...