SRĐAN MAZALICA KAŽE DA RS NEĆE POŠTOVATI ODLUKE CHRISTIANA SCHMIDTA: "Odluke Narodne skupštine RS ostaju na snazi"

Mazalica je zaključio da će se sve završiti propašću autoriteta OHR-a

  • Politika

  • 01. Jul. 2023  

  • 2

Na odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta reagirao je i zamjenik predsjednika kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

Kaže da se neće primjenjivati odluke Christiana Schmidta, koji je danas saopštio da stavlja van snage odluke Narodne skupštine o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH.

Te odluke nećemo objaviti u Službenom glasniku i naravno da ćemo primjenjivati odluke Narodne skupštine koje smo donijeli, odnosno Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH”, rekao je Mazalica.

On je ukazao i na zaključke sa sjednice Narodne skupštine u kojima se govori o zaštiti pojedinaca koji budu poštovali zakone Republike Srpske i dodao da je Schmidt krenuo putem na kojem ne može izgurati do kraja ono što je naumio.

“Odluke Narodne skupštine neće i ne može poništiti. One će ostati na snazi. Svako njegovo uplitanje u rad institucija koje treba da obezbijede mir i red u zemlji može se okrenuti protiv njega. Na kraju balade on će biti samo tužni čikica koji je samo puno pričao, pokušao nešto da uradi i nije uspio u svom naumu”, naveo je Mazalica.

Mazalica je zaključio da će se sve završiti propašću autoriteta OHR-a, odnosno nepostojećeg visokog predstavnika u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...