FEDERALNI MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA RAMO ISAK: "Svaki pojedinac koji pokušava narušiti ustavni poredak BiH treba i mora biti procesuiran"

Ramo Isak je pozdravio odluke Christiana Schmidta,

  • Politika

  • 01. Jul. 2023  

  • 2

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak pozdravio je odluke Christiana Schmidta, a kojima su poništene odluke Narodne skupštine RS-a i nametnute izmjene Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Ramo Isak smatra kako će izmjenama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, kojim se narušavanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine tretira kao krivično djelo, biti stvoreni uslovi da se nadležni pravosudni organi obračunaju sa svim pojedincima koji pokušavaju narušiti ustavno-pravni poredak naše zemlje.

"Pozivam nositelje pravosudnih funkcija, odnosno tužitelje, da budu u službi pravde i da rade u skladu sa zakonom. Svaki pojedinac koji svojim djelovanjem pokušava narušiti ustavni poredak Bosne i Hercegovine treba i mora biti procesuiran. Obaveza tužitelja je da ne dozvole takvo ponašanje, a obaveza sistema je da pruži svaku vrstu podrške tužiteljima koji hrabro i zakonito obavljaju svoje poslove i zadatke", rekao je ministar Isak.

Predstavnicima vlasti u bosanskohercegovačkom entitetu RS poručio je kako antidejtonskim djelovanjima čine štetu svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno pripadnicima srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

"Naš fokus moraju biti ekonomsko-socijalne reforme. Kao nositelji političkih funkcija obavezni smo omogućiti građanima naše zemlje bolji ekonomski status. Od stalnog izazivanja kriza niko u Bosni i Hercegovini nema korist", kazao je.

Na kraju je zaključio kako probosanske političke stranke, a ni predstavnici međunarodne zajednice, neće tolerisati nasrtaje bilo čijih politika na državne institucije.

"Bosna i Hercegovina je domovina i Milorada Dodika sve dok se ne odrekne bosanskohercegovačkog državljanstva. Ni na jedan drugi način Milorad Dodik ne može prestati bit državljanin Bosne i Hercegovine. To treba da mu bude kristalno jasno", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...