AUSTRIJSKA POLICIJA NA NOGAMA: Uhapšena četiri državljanina Srbije, sumnja se da su...

Pripadnici kriminalne grupe su uglavnom sa Balkana.

  • Hronika

  • 06. Jul. 2023  

  • 0

Pripadnici austrijske policije uhapsili su četiri državljanina Srbije i jednog državljanina Austrije zbog sumnje da su u ovoj zemlji dilali drogu te da su, navodno, prodali oko tonu kanabisa.

Kako javljaju austrijski mediji, droga se proizvodila u vilama, a pretresene su kuće u Beču i Grazu.

Policija pretpostavlja da je riječ o kriminalnoj grupi koja je aktivna od 2021. godine. Početkom ove godine dojava Savezne kriminalističke policije konačno je istražitelje za narkotike Kancelarije kriminalističke policije u Grazu odvela na pravi trag, a pripadnici kriminalne grupe su uglavnom sa Balkana.

 

Mediji pišu da su četvorica srpskih državljana i jedan Austrijanac zakupili pet vila u Grazu i Beču. Prvi pretres jedne od vila obavljen je još u martu mjesecu kada je uhapšen 35-godišnji operater, koji je bio nešto poput logističke podrške, a tu je pronađena  ogromna plantaža kanabisa na četiri sprata, objašnjava Hermann Ozvirck, rukovodilac Odjeljenja za narkotike:

“Imali su devet šatora za uzgoj, oko 1500 biljaka, a zatim smo pronašli 20 kilograma takozvanih ostataka. Oko 40 do 50 kilograma možda je prethodno izvađeno iz pogona i pušteno u promet. U Beču su pogoni bili slične veličine, tj. najmanji pogon je imao 1.040 biljaka, a najveći je imao 1.617 biljaka.”

Pretrese vila u Beču izvela su pripadnici Kobre, a tu uspjeli uhapsiti navodnog vođu grupe, 39-godišnjeg državljanina Srbije. Takođe, tokom te akcije uhapšena su i dva državljana Srbije koji su gajili i brinuli se o zasadima. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...