CRNOGORSKI MEDIJI JAVLJAJU: Abazović ide u Srebrenicu na obilježavanje godišnjice genocida

Nije poznato da li će se ove godine Abazović obraćati prisutnima.

  • Regija

  • 07. Jul. 2023  

  • 3

Odlazeći premijer Dritan Abazović učestvovaće u ime Crne Gore na obilježavanju 28. godišnjice genocida u Srebrenici, koja će biti održana 11. jula u Potočarima, saznaje Pobjeda.

Tog dana, biće sahranjeno još 30 žrtava genocida, objavio je ranije Insitut za nestale osobe BiH.

Abazović je i prošle godine, učestvovao na obilježavanju godišnjice genocida, ali je njegov govor tom prilikom izazvao oštre reakcije javnosti.

Abazović je tada, govoreći u Potočarima na komemoraciji, kazao je da "genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima. I nijesu ga počinile vojske, nego politike zla, smrti i prevara”.

On se nakon toga izvinio, rekavši da nije imao jasno izrečenu misao.

"Oprostite majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako djelo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi", naveo je tada Abazović.

Nije poznato da li će se ove godine Abazović obraćati prisutnima, jer agenda još uvijek nije konačna, ali imajući u vidu reakcije na prošlogodišnje izjave, prilično je izvjesno da se to neće desiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...