KLUB STRANKE ZA BiH: "Nismo omogućili da se naruši procedura izbora sudije Ustavnog suda BiH"

Način rada pokazao je da Stranka za BiH, iako nije dio parlamentarne većine, iznad svega zastupa interese građana i zemlje, kako se od nje očekuje.

  • Politika

  • 07. Jul. 2023  

  • 0

Klub Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH djelovao je aktivno kao kvalitetna opozicija, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Način rada pokazao je da Stranka za BiH, iako nije dio parlamentarne većine, iznad svega zastupa interese građana i zemlje, kako se od nje očekuje.

"Klub Stranke za BiH bio je posebno aktivan. Nismo omogućili da se naruši procedura izbora sudije Ustavnog suda BiH. Ništa bez jasnih procedura i transparentnosti. Aktivno smo učestvovali u svakoj od rasprava tokom realizacije dnevnog reda, posebno u vezi energetskih zakona koji su konačno usvojeni u FBiH", istakao je Admir Čavalić, šef Kluba SBiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Stranka za BiH na jučerašnjoj sjednici predložila je je nekoliko zaključaka, te niz inicijativa i zastupničkih pitanja.

"Na sjednici podršku je dobio i jedan od naših amandmana, tako smo zaštitili 4 miliona KM našim građanima i privrednicima. Sada nije vrijeme za nove namete. Prihvaćen je naš zaključak da se krene sa izradom zakona o upotrebi znakovnog jezika na federalnom nivou. Ranije je Klub SBiH dostavio nacrt datog zakona. Naš rad se isplatio u vezi pitanja nefunkcionalnosti agencije za privatizaciju. Vlada će čim prije krenuti sa ciljem podrške ovoj instituciji, a kako bi se zaštitilo preko milijardu KM naše imovine (kroz pasivne podbilanse) u zemljama regiona", naveo je Čavalić.

Klub SBiH iskazao je žaljenje što na jučerašnjoj sjednici nije bilo volje da se povećaju plaće radnicima za 400 KM.

"Žao nam je što nije prošla naša dopuna dnevnog reda koju smo uputili zajedno sa strateškim partnerima Narodnim evropskim savezom (NES), a koja se odnosi na 400 KM veće plate radnicima u FBiH. Na kraju, uvažio se naš stav da Kolegij bira radnu grupu za izradu Etičkog kodeksa i da Kolegij donese odluku o prekidu pokušaja vanredne sjednice oko ponoći. Idemo dalje u nove radne pobjede", poručio je Čavalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...