OGLASIO SE MUP REPUBLIKE SRPSKE: Zabrana prijevoza eksplozivnih materija....

Naredbu je potpisao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.

  • Hronika

  • 08. Jul. 2023  

  • 0

Na nekoliko puteva u Podrinju od danas do 11. jula na snazi će biti zabrane prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju te saobraćaja za teretna vozila mase veće od 3,5 tona radi bezbjednog održavanja komemorativnog skupa u Potočarima.

Zabrana prijevoza eksplozivnih materija danas će biti na snazi od 9.00 do 15.00 sati na dionici magistralnog puta Caparde-Oraovac, saopćeno je ranije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ova zabrana sutra će biti na snazi od 15.00 do 22.00 sati na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići.

Zabrana će u ponedjeljak i utorak, 10. i 11. jula, biti na snazi od 00.00 do 24.00 na putnim pravcima Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-MEL Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac, Bratunac-Srebrenica, Srebrenica-Zeleni Jadar.

 

Kada je riječ o zabrani saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone, ona će 10. jula biti na snazi od 12.00 do 20.00 sati na dionicama magistralnih puteva MEL Luke-Vlasenica, Vlasenica-Konjević Polje i Konjević Polje-Bratunac.

Zabrana saobraćaja za ova vozila u utorak, 11. jula, od 5.00 do 20.00 satio bit će na putnim pravcima na dionicama Karakaj-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac i Bratunac-Srebrenica.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za ove dane neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija u skladu sa naredbom koju je izdao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.

 

Naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone za 10. i 11. jul izdao je ministar Karan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...