SITUACIJA JE OZBILJNA: Visoki predstavnik Christian Schmidt u Dubrovniku sa Stuartom Peachom –„ Jačanje EUFOR-a nužno za stabilnost i mir u BiH…“

Nakon sastanka na Dubrovnik forumu.

  • Politika

  • 08. Jul. 2023  08. Jul. 2023

  • 2

Jutros se nakon sastanka na Dubrovnik forumu oglasio Ured visokog predstavnika Christiana Schmidta.

-Visoki predstavnik Christian Schmidt se sastao sa lordom Stuartom Peachom, specijalnim izaslanikom premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan koji je izrazio punu podršku visokom predstavniku i njegovim odlukama. Složili su se da je jačanje EUFOR-a nužno za stabilnost i mir u BiH.

Razgovarano je i o daljnjem angažmanu Međunarodne zajednice sa akcentom na važnost Zapadnog Balkana za stabilnost u regionu. Schmidt je zahvalio Velikoj Britaniji na neprekidnoj posvećenosti reformskom i integracijskom putu BiH, navode iz OHR-a nakon sastanka u Dubrovniku.

Podsjetimo, nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio da je potpisao Ukaz suprotno stavu visokog predstavnika, državno tužilaštvo je na upit Detektora odgovorilo da “prati situaciju“, ali nije dalo detalje šta to konkretno znači, dok stručnjaci ističu da bi ova institucija trebala reagovati.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...