HRVATSKI MINISTAR, GRLIĆ RADMAN: "Zapadni Balkan mora uvesti sankcije Rusiji ako želi članstvo u EU"

„Nemoguće je sjediti na dvije stolice..."

  • Regija

  • 08. Jul. 2023  

  • 1

Zemlje zapadnog Balkana moraju, ako žele postati članice Europske unije, biti usklađene s politikama EU-a, što podrazumijeva i uvođenje sankcija Rusiji, izjavio je u subotu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

„Ako su zemlje zapadnog Balkana odlučile biti dio Europske unije, trebale bi ju striktno pratiti i biti usklađene s politikama EU-a“, rekao je Grlić Radman na Dubrovnik Forumu.

„Nemoguće je sjediti na dvije stolice. Sve zemlje trebaju osuditi rusku agresiju, nametnuti sankcije, pokazati solidarnost prema Ukrajini te promovirati regionalnu stabilnost i dobrosusjedske odnose“, dodao je panelu “Zapadni Balkan: Novi euroatlantski zamah”.

Grlić Radman je istaknuo kako je „nacionalni interes Hrvatske sigurno i stabilno susjedstvo“ i ponovio kako Hrvatska zemljama zapadnog Balkana može pomoći „znanjem, ekspertizom i iskustvom“ na putu prema Europskoj uniji, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...