ISPRAVKA: Kilogram maline iz uvoza koštao skoro 72 marke!

NAPOMENA: Portal "Slobodna Bosna" je 09. 07. 2023. godine objavio tekst pod naslovom "SUHO ZLATO: Kilogram maline u RS 72 marke!". Analizom portala Raskrinkavanje utvrđeno je da u to vrijeme cijena jednog kilograma malina u marketima Tropic nije koštao 72 KM već se ta cijena odnosila na uvozne maline iz ranijeg perioda. Riječ je o pogrešnoj cijeni koja je bila greškom istaknuta.

  • Ekonomija

  • 09. Jul. 2023  07. Sep. 2023

  • 1

Facebook stranica "Despotovina" objavila je post u kojem je navedeno da je cijena jednog kilograma malina 9. jula bila nevjerovatnih 72 KM te je uz tu informaciju objavljena i fotografija iz marketa Tropic. 

Tu informaciju prenio je i portal "Slobodna Bosna". 

"Na fotografiji je pakovanje od 125 grama čija cijena iznosi 9 KM, a daljom računicom ispada da kilogram košta skoro 72 KM", naveli su na facebook stranici "Despotovina". 

alt

Šta su činjenice?

Fotografije iz Facebook objave ustvari prikazuju cijenu uvoznih malina koja nije bila aktuelna kada je fotografija napravljena. Cijena od 8,99 KM za pakovanje od 125 grama greškom je istaknuta uz maline iz domaćeg uzgoja, koje koštaju znatno manje. Aleksandra Marković, menadžerica za odnose s javnošću u službi marketinga lanca Tropic, rekla ma je u odgovoru na pitanja o cijeni malina u ovim marketima da je kilogram malina iz uvoza koštao 71,92 KM. No, kilogram domaćih malina koje se na policama ovih marketa nalaze od juna ove godine košta 15,96 KM. 

Dakle, 9. jula kilogram malina u marketima Tropic nije koštao 72 KM. Riječ je o pogrešnoj cijeni koja je bila greškom istaknuta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...