GLAVNI IMAM MIZ SREBRENICA ŽESTOKO ODGOVORIO GRUJIČIĆU: "Svake godine ekstremna velikosrpska politika pokušava nam skrenuti fokus sa dženaze i genocida koji je ona uzrokovala"

"Navikli smo. Nećemo nasjesti", kaže Peštalić

  • Društvo

  • 09. Jul. 2023  

  • 0

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica Damir Peštalić reagovao je na izjave načelnika Srebrenice Mladena Grujičića u kojima je žestoko izvrijeđao majke Srebrenice.

Peštalić je rekao da velikosrpska politika pokušava skrenuti fokus s dženaze, genocida i žrtava genocida kojeg je ona uzrokovala i počinila.

"Svake godine ekstremna velikosrpska politika pokušava nam skrenuti fokus sa dženaze, genocida i žrtava genocida koji je ona uzrokovala i počinila. Navikli smo. Nećemo nasjesti. Ne odustajemo od sjećanja na žrtve, kao ni od traženja pravde i poštovanja prema žrtvama i majkama Srebrenice. I pored njihove žrtve, patnje i tuge, one su najveći borci za mir. To je nezabilježeno u svijetu“, izjavio je Peštalić.

Podsjećamo, Grujičić je rekao da Srbi ne odustaju od pomirenja, ali ni od borbe za istinu "šta se zaista događalo od 1992. do 1995. godine u Srebrenici".

Kazao je kako međusobni odnosi Bošnjaka i Srba danas u Srebrenici dobro funkcionišu, ali da su "Majke Srebrenice i dalje motor svake mržnje među ljudima".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...