KAKVA GREŠKA: Vozač ostavio sunčane naočala na instrument tabli i izašao iz auta, kad se vratio - uslijedio je šok… (FOTO)

Budite oprezni, naočale odlažite na sigurno mjesto.

  • Auto

  • 10. Jul. 2023  

  • 0

Nedavno su sunčane naočale zapalile automobil nakon što su bile izložene izravnoj Sunčevoj svjetlosti u automobilu, piše BBC News. Naime, vlasnik ih je ostavio na instrument tabli vozila, odmah ispod vjetrobranskog stakla. 

Vatrogasna i spasilačka služba Nottinghamshirea morala je reagirati na požar i sada upozorava ljude na ovaj tip opasnosti. Kažu da treba paziti da reflektirajući predmeti ne dođu na izravnu Sunčevu svjetlost.

alt

Ako se Sunčeva svjetlost reflektira kroz staklo, može djelovati kao povećalo i u najgorem slučaju zapaliti materijale poput plastike, papira ili tkanine.

Budite oprezni, naočale odlažite na sigurno mjesto, gdje neće biti na Sunčevoj svjetlosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...