MILOŠ LUKIĆ PRIZNAO SVE: „SIPA je kontaktirala Službeni glasnik, tražili su..."

Poručio je da je obaveza svih u Službenom glasniku Republike Srpske da sprovode zakone institucija.

  • Vijesti

  • 11. Jul. 2023  11. Jul. 2023

  • 7

-SIPA je kontaktirala Službeni glasnik, ali ću ih upoznati o njemačkom državljaninu koji krši zakone u BiH, rekao je za RTRS vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić.

"Takođe treba obavijestiti SIPA-u da ima i tužilac koju postupa po odlukama nelegalnog Christiana Schmidta. U medijima FBiH bio je pripremljen naslov da je SIPA upala u Službeni glasnik“, rekao je Lukić.

"Na njihovu žalost to nije tako, niti može da bude tako. Oni nas jesu kontaktirali, ali veoma ljubazno, tražeći neke odluke, i sve je prošlo veoma korektno, za razliku od onoga kako je bilo planirano u FBiH“, poručio je Lukić.

Poručio je da je obaveza svih u Službenom glasniku Republike Srpske da sprovode zakone institucija.

"I danas i sutra, i za deset godina osjećaću se zadovoljno. I ljudski i patriotski na visokom nivou, Službeni glasnik je jedna kockica u mozaiku političke pobjede Srpske kojih će mu budućnosti biti sve više“, kaže Lukić.

Rekao je da se stvorio određen pritisak na Republiku Srpsku.

"Zato smo to i uradili u nedjelju ujutru. Na posao sam došao u 8.00 časova, u 8.01 već je bio potpis. Potpisom je data saglasnost da u Službenom glasniku bude objavljen Zakon o neprimjenjivanju odluke Visokog predstavnika o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda ne na teritoriji Srpske. Mi radimo samo svoj posao, to je naša zakonska obaveza. Na istoj liniji fronta sam sa predsjednikom Republike Srpske, svim institucijama, i zadovoljan sam što je tako“, zaključio je Lukić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...