HLADAN TUŠ ZA DODIKA: Vukota Govedarica najavio da će opozicija napustiti Narodnu skupštinu Republike Srpske, ukoliko...

On naglašava da je to udar na sve građane i da su na to upozoravali tokom rasprave o pomenutom zakonu.

  • Politika

  • 12. Jul. 2023  

  • 2

"Ukoliko vlada ne povuče zakon iz skupštinske procedure do daljnjeg mi iz opozicije ne treba da učestvujemo u radu skupštine i sve svoje aktivnosti treba da usmjerimo na obaranju tog zakona..." kazao je Govedarica.

Šef poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica smatra da Vlada Republike Srpske treba da povuče zahtjev iz skupštinske procedura.

"Mi ćemo tražiti povlačenje prijedloga zakona o izmjenama Krivičnog zakona Republike Srpske u kome se ugrožava pravo i sloboda govora ne samo novinara nego i svakog čovjeka u Republici Srpskoj", kazao je Govedarica za BN.

On naglašava da je to udar na sve građane i da su na to upozoravali tokom rasprave o pomenutom zakonu.

"Ukoliko vlada ne povuče zakon iz skupštinske procedure do daljnjeg mi iz opozicije ne treba da učestvujemo u radu skupštine i sve svoje aktivnosti treba da usmjerimo na obaranju tog zakona pa i protestima akp zatreba, koji treba da se organizuju na jesen", kazao je Govedarica.

On je mišljenja da se spornim zakonom praktično zakonski uvodi totalitarizam u kome te "kadija tuži, kadija sudi".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...