RAMIZ SALKIĆ, ZASTUPNIK U NARODNOJ SKUPŠTINI RS: „Logika predstavnika bosanskih Srba, koju je uspostavio ratni zločinac osuđen Karadžić, a danas je na drugi način provodi Dodik …“

-Čitav sistem vlasti u ovom entitetu u funkciji je samo bosanskih Srba i sa ciljem potpune diskriminacije Bošnjaka u svim oblastima života, poručio je Salkić.

  • Društvo

  • 14. Jul. 2023  14. Jul. 2023

  • 0

Nakon privođenja bošnjačkog povratnika i bivšeg logoraša Mirsada Omerovića, oglasio se zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić.

-Privođenje Mirsada Omerovića iz Srebrenice dokaz je kontinuiteta politike zastrašivanja Bošnjaka u ovom entitetu, na svim nivoima i svim institucijama.

Logika predstavnika bosanskih Srba, koju je uspostavio ratni zločinac osuđen za genocid Radovan Karadžić, a danas je na drugi način provodi Milorad Dodik, jeste da ovdje nema mjesta za život Bošnjacima, a oni koji ostanu da žive ne mogu imati prava niti smiju dizati glas protiv nepravde koja nam se čini. Čitav sistem vlasti u ovom entitetu u funkciji je samo bosanskih Srba i sa ciljem potpune diskriminacije Bošnjaka u svim oblastima života, poručio je Salkić.

Podsjetimo, policija RS-a privela je bošnjačkog povratnika zbog optužbi na njegov račun iznesenih na huškačkom Facebook profilu Despotovina.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...