NEZIR PIVIĆ OTVORENO: "Nikšić ne propušta priliku da pokaže servilnost Čoviću i Dodiku"

"Na ovaj način ipak nametnuta vlast pokazuje da imaju program a to je samo ono što im Čović naredi”, napisao je Pivić.

  • Politika

  • 14. Jul. 2023  14. Jul. 2023

  • 4

“Prilikom gostovanja u programu Federalne televizije, Nermin Nikšić, nametnuti premijer Federacije, potvrdio je da će SDP podržati izbor Marina Vukoje u Ustavni sud Bosne i Hercegovine”, stoji u reakciji Nezira Pivića, poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlmenra F BiH.

On je na Facebooku napisao:

“Nikšić nije propustio ni ovu priliku da ozvaniči svoju odanost i servilnost Draganu Čoviću, te pokaže  privrženost ciljevima hrvatske nacionalne politike. Svakog patriotu lojalnog državi, duboko zabrinjava  odlučnost  i ustrajnost sa kojom SDP  predaje  izuzetno važnu državnu instituciju, Ustavni sud Bosne i Hercegovine u ruke Čovića i Dodika.

Nikšić, lišen izbornog legitimiteta i ličnog integriteta, svojom izjavom nije ostavio prostora sumnji da sa punom svjesti i razumjevanjem težine svoje radnje i razornih posljedica koje će to prouzrokovati, namjerava da podrži izbor Dragana Čovića ispred kandidata koji su sudije i univerzitetski profesori. Nakon nešto vise od pola godine Parlament se bavio ispunjavanjem prve želje Čovića a to je izbor sudije Ustavnog suda, sljedeće što možemo očekivati je Izborni zakon. Na ovaj način ipak nametnuta vlast pokazuje da imaju program a to je samo ono što im Čović naredi”, napisao je Pivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...