MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA MANJEG BH. ENTITETA: Siniša Karan bi Harisa Zahiragića slao na Goli otok

Zahiragić je jučer izjavio da je vrijeme za ukidanje MUP-a Republike srpske.

  • Politika

  • 15. Jul. 2023  15. Jul. 2023

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Rs, Siniša Karan rekao je da je delegat u Domu naroda FBiH Haris Zahriragić svojom izjavom vjerovatno mislio na ukidanje Republike srpske.

Zahiragić je jučer izjavio da je vrijeme za ukidanje MUP-a Republike srpske.

Karan je danas poručio da ga za tu izjavu Tužilaštvo može procesuirati po službenoj dužnosti za napad na ustavni poredak.

"BiH je federalna država u kojoj federalne jedinice Republika srpska i Federacija učestvuju u vlasti, u kojoj žive tri dominantna naroda u entitetima koji zastupaju njihove interese. Federalni oblik države, koji je jedini i moguć u multietničkim državama kao što je BiH, svojim izjavama Zahiragić ruši. On je protiv federalnog oblika ustavnog državnog uređenja, a ne protiv MUP-a Rs", rekao je Karan.

"Da je nekadašnje doba, i sto puta bi vratio UDBU, otišao bi na besplatno ljetovanje znate gdje. Slali smo nekad na besplatno ljetovanje na Goli otok. E, zato se išlo na Goli otok", jasan je Karan, prenosi ATV.

Ali ako bi bio doljedan ministar Karan gdje bi tek završio njegov šef Dodik za udar na ustavni poredak? Na slavi kod Draže Mihajlovića pred pohod na bošnjačka sela Istočne Bosne u nekoj 1942. godini, kao nagrada za posebne zasluge srpskome rodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...