HARIS ZAHIRAGIĆ ODGOVORIO KARANU: "On bi me hapsio, a nalazi se na spisku 810 osoba pripadnika MUP-a RS koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici"

"Karanova galama ne može i neće u drugi plan staviti činjenicu da je njegov šef Milorad Dodik izvršio državni udar i srušio ustavni poredak Bosne i Hercegovine", kaže Zahiragić

  • Politika

  • 15. Jul. 2023  

  • 6

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić ekspresno je reagovao na izjave ministra unutrašnjih poslova RS Siniše Karana koji je izjavio "da bi Zahiragića najbolje bilo poslati na Goli otok".

Podsjećamo, Zahiragić je predložio ukidanje MUP-a RS nakon hapšenja i zastrašivanja bošnjačkih povratnika u Srebrenici.

Zahiragićevu objavu prenosimo u cjelosti:

"Siniša Karan, Ministar unutrašnjih poslova entiteta Rs, hapsio bi me i slao na Goli otok radi facebook statusa i političkog stava?

Karanova galama ne može i neće u drugi plan staviti činjenicu da je njegov šef Milorad Dodik izvršio državni udar i srušio ustavni poredak Bosne i Hercegovine, zbog čega će biti suočen sa posljedicama ili će se ponovno posuti pepelom i povući se.

Međutim, njegova reakcija na moj legitiman politički stav i aktualizaciju teme reforme policije koja bi trebala ishodovati gašenjem entitetskih MUP-ova, pa tako i MUP-a entiteta Rs-a koji je presuđen za počinjenje genocida, u najmanju ruku nije primjerena.

Karan, nakon što je počeo hapsiti povratnike radi facebook statusa, dok ubice i napadači na povratnike nikada nisu odgovarali, traži od Tužilaštva da hapsi i mene za moj legalan i legitiman politički stav.

Odlazi još dalje, pa kaže:

"Da je nekadašnje doba, i sto puta bi vratio UDBU, otišao bi na besplatno ljetovanje znate gdje. Slali smo nekad na besplatno ljetovanje na Goli otok. E, zato se išlo na Goli otok"

Ko ste vi, koji ste slali? Priznao nam je Karan ko je zapravo u vrijeme "bratstva i jedinstva" slao na Goli otok, vjerovatno je mislio na one koji su kokarde zamijenili za petokraku na samom kraju 2. svjetskog rata.

Kaže Karan da ja kada kažem da treba ukinuti entitetske MUP-ove mislim na entitete, što implicira da on kada kaže da bi mene trebalo poslati na Goli otok vjerovatno misli na logore, na Manjaču, Trnopolje, Omarsku...

Ovo nije rekao bilo koji političar iz entiteta Rs, ovo je rekao Ministar MUP-a. Kako bih ovo trebao shvatiti?

Ovo nije rekao bilo koji ministar bilo kojeg MUP-a, nego Ministar MUP-a koji je presuđen za genocid.

Ono što je malo poznato u javnosti, Karan se nalazi na sramotnom zločinačkom spisku Komisije za Srebrenicu, a na kojem se nalazi 810 osoba koje su učestovale u genocidu u Srebrenici! Kada je spisak napravljen, nije bio Ministar MUP-a, danas jeste, pa vrijedi podsjetiti na taj podatak.

Dakle, prijeti mi čovjek koji nikada nije odgovarao za potencijalno učešće u izvršenju genocida u Srebrenici, a koji je danas na čelu MUP-a koji je presuđen za učešće u izvršenje genocida?

Možda Karan očekuje da bih se trebao prepasti takve prijetnje, ali ja pripadam poštenom i blagom, ali ponosnom i hrabrom narodu, koji nikada nije dirao nikoga, ali koji se isto tako nikada i nije bojao nekoga.

To su "karani" do sada trebali naučiti!

Prošlo je vrijeme kada ste nas slali na Gole otoke.

Prošlo je i vrijeme kada ste nas odvodili u logore.

Prošlo je i vrijeme kada ste nas razoružane vodili na strijeljanja.

Rodila se nova generacija, stasala je pod vašim granatama i snajperima, generacija koja je ponosna i slobodna, oslobođena svih lažnih autoriteta i lišena straha na ovom svijetu.

"Zakopali ste nas u zemlju, ali niste znali da smo sjeme"!

I na kraju, da ne bude Karan jedini koji poziva tužilaštva, pozivam i ja Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da po službenoj dužnosti ispita i procesuira, te ukoliko su učestovovali na bilo koji način u izvršenju genocida u Srebrenici, adekvatno kazni sve koji se nalaze na spomenutom spisku Komisije za Srebrenicu, a neka pođe od Siniše Karana!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...