MISTERIOZNI OBJEKAT NA PLAŽI DIGAO NA NOGE SIGURNOSNE SLUŽBE: "Ne prilazite mu, potencijalno je opasan!"

Australska svemirska agencija zasad ne odbacuje ni mogućnost da se ovdje radi o dijelu neke strane svemirske rakete

  • Svijet

  • 17. Jul. 2023  

  • 0

Ogroman metalni cilindar pronađen je na plaži u Zapadnoj Australiji, a policija poziva građane da se drže podalje od neidentificiranog i potencijalno "opasnog" predmeta, koji su prvi u nedjelju poslijepodne uočili stanovnici u blizini grada Green Heada.

Policija Zapadne Australije priopćila je kako pokušava utvrditi prirodu i porijeklo predmeta, za koje ne vjeruju da potječe iz komercijalnog zrakoplova. Također su pozvali ljude da se suzdrže od donošenja bilo kakvih zaključaka, pogotovo nakon što su se u javnosti već počele širiti glasine o NLO-ima. Neki su misteriozan predmet čak povezali i s nestalim malezijskim letom MH370.

Na snimkama objavljenima na društvenim mrežama vidi se predmet bakrene boje i u oštećenom stanju. Isti bi mogao biti dio nekog većeg objekta jer mu je donja polovica otrgnuta od ishodišta, a osim toga, prepun je žica i kablova.

Dva metra dugačak cilindrični objekt prekriven školjkama pronađen je na udaljenoj plaži sjeverno od zaljeva Jurien, piše The Independent.

Policija na identificiranju predmeta surađuje s vojskom, a u istragu se uključila i Australska svemirska agencija, koja zasad ne odbacuje ni mogućnost da se ovdje radi o dijelu neke strane svemirske rakete.

Stručnjaci kažu kako je objekt možda i dio indijskog satelita lansiranog na Mjesec. Sumnjaju na spremnik goriva rakete Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV). Posljednja PSLV misija bila je PSLV-55 koja je uspješno lansirana u travnju ove godine.

Ovo je drugi misteriozan objekt u obliku projektila koji je pronađen u roku od tri sedmice- u junu je jedan takav viđen kako pluta na obali u Perthu. Australske odbrambene snage morale su detonirati napravu, za koju je utvrđeno da je pomorska signalna raketa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...