NEDELJKO ČUBRILOVIĆ O IZGRADNJI PUTNIH PRAVACA: "Mi ne znamo kada će početi izgradnja magistralnog puta... "

(...) Foča - Šćepan Polje.

  • Ekonomija

  • 18. Jul. 2023  18. Jul. 2023

  • 0

Ministar saobraćaja i veza RS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da je "izgradnja magistralnog puta Foča - Šćepan Polje od velikog interesa za RS, kao i za saradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore", ali da ne zna kada će početi izgradnja ovog puta.

Tokom zastupničkih pitanja i odgovora "Aktuelni čas" u NSRS-u, Čubrilović je rekao da Svjetska banka nije zvanično obustavila razgovore o finansiranju i spremna je da izdvoji sredstva za realizaciju ovog projekta, ali je potrebno da obećana sredstva odobri Evropska komisija. "Radimo na tome da ovaj projekat dobije konačnu finalizaciju. Nismo u prilici da kažemo kada će početi izgradnja ovog magistralnog puta", istakao je Čubrilović.

Govoreći o mogućoj rehabilitaciji postojeće trase puta Bosanska Dubica - Prijedor, Čubrilović je rekao, prenosi Srna, da je u sklopu potpisivanja ugovora za izgradnju auto-puta Banjaluka - Prijedor razgovarano i o ovom putnom pravcu.

"Nadam se da će analiza pokazati potpunu opravdanost rehabilitacije ovog putnog pravca. Do sada ovo nije urađeno zbog nedostatka finansijskih sredstava", zaključio je Čubrilović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...