DVA SU SVIJETA RAZLIČITA: Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović čestitali muslimanima Novu hidžretsku 1445. godinu, Mehmedović ima samo jednu želju…

Mehmedović je najavio kandidaturu za novog lidera SDA, što je naišlo na oštre reakcije Izetbegovića, ali i njegovih pristaša.

  • Mini market

  • 19. Jul. 2023  

  • 1

Predsjednik Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović čestitao je Novu hidžretsku 1445. godinu.

-Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i dijaspori želim da Novu hidžretsku godinu dočekaju u zdravlju, sreći i blagostanju.

Hidžra Poslanika a. s. svima nam je pouka da uz iskrenu vjeru u Boga, vlastitim odricanjem, upornošću i strpljenjem, možemo ostvariti ciljeve koji su za dobrobit cjelokupne zajednice.

Uvjeren sam da će nam sjećanje na hidžru, i na njene poruke i pouke, biti dodatno ohrabrenje da u periodu koji je pred nama istrajemo u očuvanju naše Domovine i izgradnji slobodnog i prosperitetnog društva, naveo je Izetbegović.

S druge strane, čestitku za Novu hidžretsku godinu uputio je i Šemsudin Mehmedović.

-Sada nastupa Nova hidžretska godina!

Hidžra za sve ljude simbolizira prelazak iz jednog stanja u drugo, iz jednog mjesta u drugo! Simbolizira promjenu u našim životima, ali i u zajednici koja je željna promjene!

Zato u ovom trenutku razmislimo o svom stanju, ali koje rezultira i stanje zajednice naše bosanske!

Odgovorni smo za vrijeme u kojem živimo, za stanje u kojem se nalazimo! Ko će donijeti promjene, od koga mi to očekujemo?

Promjene ne dolaze same od sebe, one su rezultat naše individualne promjene, našeg iskoraka ka boljem! Pa u ovom posebnom trenutku, učinimo taj korak ka promjeni našeg stanja!

Učinimo HIDŽRU!

Sretna Nova 1445. godina, poručio je Mehmedović.

Podsjetimo, Mehmedović je najavio kandidaturu za novog lidera SDA, što je naišlo na oštre reakcije Izetbegovića, ali i njegovih pristaša.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...