OPASNO SE ZAKUHALO: SDA traži provjeru Konakovićeve diplome, tvrde da je...

"Vrijeme je za provjeru diplome sa FASTO", poručuju iz SDA.

  • Mini market

  • 19. Jul. 2023  

  • 5

-Naredba Tužilaštva Kantona Sarajevo o neprovođenju istrage u slučaju vjerodostojnosti javnih isprava prof. dr. Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a i zastupnice u Skupštini KS, početak je kraja perfidne i politički motivirane kampanje, koju je po političkom diktatu, s ciljem kompromitacije i javnog žigosanja, prethodnih mjeseci ostrašćeno provodio Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, navode iz KO SDA Sarajevo.

-Niz protupravnih radnji u besprizornoj medijskoj kampanji, kojom je narušen integritet i pogažen historijski kontinuitet najvažnije akademske institucije u Bosni i Hercegovini, tek će biti razotkriven i nadamo se, pravno sankcionisan, jer društvo koje prihvati ovakav model eliminacije političkih protivnika, nema demokratsku budućnost.

Kantonalna organizacija SDA Sarajevo iskazuje punu podršku nastavku pravne borbe prof. dr. Sebije Izetbegović i podsjeća na Izvještaj nadležnog inspektorata o upisu, studiranju i sticanju diplome, tada zastupnika u Skupštini KS, a danas ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji je KO SDA Sarajevo javnosti predstavila u septembru prošle godine. Senat UNSA sada ima priliku povratiti izgubljeni ugled, odbaciti političke pritiske vlastodržaca i napokon pokrenuti stvarnu proceduru provjere nezakonito stečene fakultetske diplome ministra Konakovića, studenta koji je prvo diplomirao, pa onda studirao, položivši 12 ispita za 12 dana, poručuju iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...