PREDSJEDNIK DS-a, ZORAN LUTOVAC: "Autocenzuru na RTS-u generiše Aleksandar Vučić"

On je kazao da RTS mora da počne da se ponaša kao javni servis i da se bavi temama od javnog interesa.

  • Regija

  • 22. Jul. 2023  

  • 0

Predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je da će građani večeras na 12. Protestu “Srbija protiv nasilja” upozoriti Radio televiziju Srbije da treba da izveštava profesionalno, a ne da “njen glavni i neodgovorni urednik bude Aleksandar Vučić”.

“Mi smo već protestvovali ispred RTS i on je posle toga počeo da izveštava profesionalno. Ali, onda je Vučić javno kritikovao takvo izveštavanje i vratio RTS na fabrična podešavanja i neprofesonalizam. Vučić ne sme da bude glavni i neodgovorni urednik RTS, to nije njegov posao. On svojim izjavama generiše autocenzuru”, rekao je Lutovac na Televiziji N1.

On je kazao da RTS mora da počne da se ponaša kao javni servis i da se bavi temama od javnog interesa.

“Prepoznaćemo da je RTS postao javni servis kad u fokusu budu ključne teme. RTS sada umesto da prioritetno izveštava o približavanju oluje i kako da se građani pripreme i zaštite izveštava o aktivnostima Vućića”, kazao je Lutovac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...