IZBOR NOVOG SELEKTORA: Meho Kodro spreman za povratak na klupu Zmajeva

Nakon smjene Faruka Hadžibegića dosta se špekulisalo o njegovom nasljedniku na klupi Zmajeva

  • Sport

  • 22. Jul. 2023  

  • 2

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš Meho Kodro glavni je kandidat za preuzimanje upražnjenog selektorskog mjesta reprezenttacije BiH. Kako je potvrđeno za Klix.ba, s njim su obavljeni pregovori, ali konačna odluka još nije donesena.

Nakon smjene Faruka Hadžibegića dosta se špekulisalo o njegovom nasljedniku na klupi Zmajeva, a posljednjih dana u prvi plan izbio je Kodro koji je pokazao interes za povratak na klupu naše selekcije, piše Klix.ba

Ipak, uprkos početnim pozitivnim signalima, konačna odluka nije donesena, te će se u narednim danima u Nogometnom savezu BiH detaljnije baviti tim pitanjem.

Pedesetšestogodišnji Kodro je nakon bogate igračke karijere u kojoj je nastupao i za Barcelonu počeo trenersku karijeru 2006. u Real Sociedadu kao asistent, a potom je u januaru 2008. postao selektor BiH.

Našu selekciju je vodio samo dvije utakmice, a dobio je otkaz već u maju kada se pobunio što je Nogometni savez BiH bez njegove saglasnosti dogovorio prijateljski duel s Iranom.

Potom se vratio u Sociedad gdje je radio s mlađim kategorijama, a 2010. je preuzeo B tim ekipe iz San Sebastiana.

Preuzeo je Sarajevo u sezoni 2014/2015, a u sezoni 2017/2018 je vodio švicarski Servette. Od ljeta 2020. je bio trener Lausanne, a bez angažmana je od ljeta prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...