KRAJ ZA EFENDIĆEVU STRANKU: Rekonstrukcija vlade Kantona Sarajevo, Trojka ima jasan cilj…

Iz ZNG-a su istakli kako će na sastanku prezentirati jasne smjernice i osnovne pretpostavke za potencijalno buduće zajedničko djelovanje u izvršnoj vlasti.

  • Društvo

  • 24. Jul. 2023  

  • 0

Na poziv stranaka trojke (NIP, SDP, NS) danas će biti održan sastanak o rekonstrukciji Vlade KS, odnosno izbacivanju Stranke za BiH i uvođenjem pokreta Za nove generacije. Iz ovog pokreta su u petak potvrdili da je sastanak inicirala Trojka te da će se odazvati.

Inače, ZNG u Skupštini KS ima jednu ruku Damira Marjanovića, a u istom klubu su i Redžo Lemezan koji je napustio Našu stranku i Admela Hodžić koja je izašla iz SBiH-a. Bez obzira što Trojka i SBiH i dalje imaju potrebnu skupštinsku većinu od 21 ruke, u Trojci ipak žele drugog partnera. SBiH se do sada pokazao kao nepredvidiv partner, te zastupnici u Skupštini KS vrlo često glasaju po vlastitoj savjesti prateći program stranke.

Iz ZNG-a su istakli kako će na sastanku prezentirati jasne smjernice i osnovne pretpostavke za potencijalno buduće zajedničko djelovanje u izvršnoj vlasti.

"Očekujemo da pokrenuti proces bude kratak i efikasan i da rezultira, kako je i navedeno u pozivu, što skorijom stabilizacijom političkih prilika u Kantonu Sarajevo", naveli su.

U slučaju da ovaj klub u Skupštini KS odluči podržati rekonstrukciju Vlade KS, to bi značilo da će Trojka i novi klub imati 20 ruku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...