HOĆE LI "BOSANSKA ZVIJER" PROMIJENITI KLUB: Nurkić na izlaznim vratima Portlanda?

Nagađa se da bi naš 29-godišnji košarkaš mogao biti zamijenjen sa nekim drugim klubom u paketu sa najvećom zvijezdom Blazersa Damianom Lillardom

  • Sport

  • 26. Jul. 2023  

  • 0

NBA eksperti raspravljali su o nekim od vodećih centara najjače svjetske košarkaške lige koji bi mogli promijeniti klub između dvije sezone.

Počeli su sa Clintom Capelom koji je, kako kažu, među najboljim centrima u NBA ligi prethodnih šest sezona.

Prošle sezone, Capela je odigrao 65 utakmica regularne sezone za Atlanta Hawkse. Imao je prosjek od 12 poena, 11,0 skokova i 1,2 blokade po susretu dok je šutirao 65,3% iz igre.

Prema ESPN-ovim stručnjacima Brianu Windhorstu i Timu MacMahonu, 29-godišnji centar je na listi za razmjenu, što su i naglasili u svom Podcastu.

MacMahon: “Capela je također trenutno u bloku. Dallas Mavericksi bi voljeli imati takvu vrstu startnog centra.”

Windhorst je dodao nešto nama veoma zanimljivo, spomenuvši najboljeg bosanskohercegovačkog košarkaša i startnog centra Portland Trail Balzersa Jusufa Nurkića.

“Da, Jusuf Nurkić je u bloku, Clint Capela je u bloku, to su kvalitetni centri”, rekao je Windhorst.

Nagađa se da bi naš 29-godišnji košarkaš mogao biti zamijenjen sa nekim drugim klubom u paketu sa najvećom zvijezdom Blazersa Damianom Lillardom, koji je javno zatražio trejd iz Portlanda.

Podsjetimo, Nurkića očekuje deseta NBA sezona. U prethodnih devet, Bosanska zvijer sakupila je ukupno 463 meča.

Njegov prosjek karijere iznosi respektabilnih 24,2 minute, 12,3 poena, 8,6 skokova, 2,3 asistencije i 1,2 blokade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...