NEUGODNO IZNENAĐENJE: Ako planirate po automobil u Njemačku ovo trebate znati…

Proizvođači jeftine modele uglavnom prodaju sa skromnim paketima aktivne sigurnosti.

  • Auto

  • 27. Jul. 2023  

  • 0

Ukoliko u Njemačkoj želite kupiti novi mali automobil za manje od 15.000 eura, opcije su vam sve skromnije.

Prema analizi Njemačkog autokluba ADAC-a, samo su četiri modela trenutno ispod ove cjenovne granice. Asortiman pristupačnih vozila dramatično se smanjio. Više nema modela ispod 10.000 eura, ističe ADAC-ov inženjer Alexander Werner. ADAC drastičan pad ponude pripisuje rastu cijena vozila, ali i činjenici da su mnogi modeli izbačeni iz upotrebe. Proizvođači VW i Peugeot ukinuli su svoje male modele Up i 108, dok su i cijene Dacije Sandero poprilično porasle.

Sandero je u Njemačkoj do 2019. još bio dostupan za manje od 7.000 eura, ali je i dalje najjeftiniji model s osnovnim motorom po početnoj cijeni od 11.300 eura, prema podacima ADAC-a. Ostala tri modela ispod granice od 15.000 eura su Fiat Panda, Citroën C3 od 14.940 eura, i Mitsubishi Space Star od 13.590 eura.

ADAC kritizira činjenicu da proizvođači ove jeftine modele uglavnom prodaju sa skromnim paketima aktivne sigurnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...