BURNO U SRBIJI: Patrijarh Porfirije žestoko uzvratio Dušku Vujoševiću....

Ipak, s vremena na vrijeme, zbog konfuzije koja se stvara u vjernom narodu, moram da ukažem na činjenice“, objavio je Porfirije.

  • Regija

  • 28. Jul. 2023  

  • 3

Ne stišavaju se reakcije u Srbiji nakon što je Nikola Mirotić odlučio da karijeru ne nastavi u Srbiji i u to u Partizanu, iz koga su poručili da im je dao svoju riječ.

Oglasio se i legendarni trener Duško Vujošević koji je govorio o mnogim temama, a između ostalog se dotakao i Nikole Mirotića.

Patrijarh SPC-a Porfirije žestoko je reagirao na Vujoševićeve tvrdnje.

„Sa gospodinom Duškom Vujoševićem dijelim najmanje dvije ljubavi. Volim košarku i sport uopše, a volim i Boku Kotorsku, posebno Herceg Novi. Jasno je da on nije bez prijeke potrebe zamjenio Škver i Savinske plaže sa Beogradom na više od 40 ˚C. Stoga mogu donekle da razumijem njegovu neopreznost jer me je kao mogućeg protagonistu uključio u bizarnu, apsurdnu, krajnje nevjerovatnu izmišljotinu o meni i košarkašu Mirotiću.

Ne treba da savjetujem Duška Vujoševića ali, kada je on kao zreo čovjek sa velikim životnim i profesionalnim iskustvom, makar i djelimično prihvatio takvu naučno-fantastičnu priču, čiji krajnji cilj nema veze sa Zvezdom i Partizanom, kako će takvu fantastiku, da ne kažem klevete i laži, da shvate oni manje upućeni i sa manje iskustva.


Jednostavno, poglavar Srpske Pravoslavne Crkve se ne bavi takvim poslovima. U mjeri koju mi je Gospod podario, bavim se problemima Crkve, spasenjem svih, spasenjem vjernog naroda, naravno, tako i sopstvenim spasenjem, kao uostalom i svaki drugi hrišćanin. Trudim se da ispunim ono što pred mene Crkva i Gospod Hristos postave, a nastojim i da sve što činim mjerim Jevanđeljem i ličnošću Bogočovjeka Hrista. Kao i sve druge ljude, i mene posao kojim se bavim i sve što činim približava ili udaljuje od Boga i spasenja. Smatram da je to suštinski važno, tako da predažem i da se svako trudi da radi svoj posao najbolje što može. I to je način da posvjedoči šta su za njega bližnji, šta za njega predstavljaju Hristos i Crkva Božija.

Česte su podvale, klevete ili tračevi poput ovog. Nemam vremena da se na sve to osvrćem, pogotovu da komentarišem, a i kada bih imao, toliko je ljepših i korisnijih stvari kojima bih se bavio i kojima želim da se posvetim. Ipak, s vremena na vrijeme, zbog konfuzije koja se stvara u vjernom narodu, moram da ukažem na činjenice“, objavio je Porfirije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...