HOROR NA ILIDŽI: Dva dječaka hitno hospitalizirana, životno su ugroženi...

Obavljen je uviđaj od strane ekipe MUP-a KS, ali uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite i ekipe Sarajevogasa.

  • Hronika

  • 28. Jul. 2023  

  • 0

U sarajevskom naselju Ilidža jučer su otrovana dva dječaka, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policina je jučer u 17 sati zaprimila prijavu.

“Zaprimili smo prijavu da su dva maloljetnika, na području Ilidže, ulica Jahijela Fincija broj 50, općina Ilidža da su u nekom prostoru koji je improvizirani objekat za proizvodnju kolača, u besvjesnom stanju. Mi smo izašli na teren. Na terenu je bila i ekipa Hitne pomoći”, kazala je za N1 Mesiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS.

“Djeca su u stanju vitalne ugroženosti, vozilom hitne pomoći prebačeni u na Kliniku za pedijatriju Klinički centar, smješteni su u Odjeljenju za intenzivnu njegu”.

Jučer je obavljen uviđaj od strane ekipe MUP-a KS, ali uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite i ekipe Sarajevogasa.

“Prilikom uviđajnih radnji sudski vještak je konstatirao da je prilikom nepotpunog sagorijevanja u jednoj od ovih peći došlo do stvaranja ugljen-monoksida koji je uzrokovao trovanje kod maloljetnika. MUP KS nastavlja rad na dokumentovanju ovog djela. Više informacija o zdravstvenom stanju ovih dječaka nemamo”, kazala je Novalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...