NEVJEROVATNO: Konakovićevo ministarstvo se oglušilo o zahtjev Bećirovića i Komšića?

"Pojedinačne istupe ambasadora najbolje je da komentarišu oni koji su ih imenovali na te pozicije, a to su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obzirom da Ministarstvo vanjskih poslova BiH ne učestvuje ni na koji način u tom procesu."

  • Vijesti

  • 28. Jul. 2023  28. Jul. 2023

  • 8

Ambasador Aleksandar Vranješ jučer se zahvalio direktoru Bezbjednosno-informativne agencije Srbije što je podržao bivše studentice sarajevskog univerziteta koje su veličale ratne zločince.

Na to su danas reagovala dva člana Predsjedništva BiH i zatražila su od ministra vanjskih poslova da hitno pozove bh. ambasadora u Srbiji na konsultacije.

"Povodom izjava koje je dao ambasador BiH u Beogradu Aleksandar Vranješ na sastanku sa direktorom Sigurnosno-informativne agencija Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, a posebno nakon njegove medijske izjave za iskazivanje zahvalnosti Vulinu zbog davanja stipendije dvjema studenticama, tražimo od Ministarstva vanjskih poslova BiH da ambasadora Vranješa pozove na hitne konsultacije u Sarajevo kako bi objasnio svoje postupke", naveli su u saopćenju iz Predsjedništva BiH i dodali da je potrebno da MVP BiH sačini informaciju koju će ministar dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Međutim, kako izvještava Al Jazeera, MVP BiH nije pozitivno reagovalo na njihov zahtjev. Naveli su da je ministar Elmedin Konaković zatražio zvaničan stav Srbije od kolege Ivice Dačića zbog podške njegove zemlje studenticama koje veličaju ratne zločince, a u vezi zahtjeva Bećirovića i Komšića istakli su sljedeće:

"Pojedinačne istupe ambasadora najbolje je da komentarišu oni koji su ih imenovali na te pozicije, a to su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obzirom da Ministarstvo vanjskih poslova BiH ne učestvuje ni na koji način u tom procesu."

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...