SANJA VULIĆ OGORČENA: "Amerika je navikla da porobljava i kolonizuje svaku zemlju"

Vulić je postavila pitanje o kakvom suverenitetu se govori kada se uvode sankcije članici Predsjedništva i da su uvođenjem sankcija ponizili Dejtonski sporazum.

  • Politika

  • 31. Jul. 2023  

  • 9

Šef kluba poslanika SNSD-a u državnom parlamentu Sanja Vulić je reagovala na sankcije koje je ministarstvo finansija SAD uvelo Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću iznoseći teške optužbe na račun SAD-a

 

Navela je da su, uvođenjem sankcija zvaničnicima Republike Srpske, SAD-a jasno poručila da rade na raspakivanju Dejtonskog sporazuma i da "pomažu sarajevskoj čaršiji da dođe do svog željenog cilja - islamske BiH, zbog čega su i započeli rat u BiH".

Vulić je postavila pitanje o kakvom suverenitetu se govori kada se uvode sankcije članici Predsjedništva i da su uvođenjem sankcija ponizili Dejtonski sporazum.

Ona je navela da SAD sankcionišu Miloša Bukejlovića za manje od pola godine obavljanja dužnosti ministra pravde i da to govori da on radi u interesu Republike Srpske i da to SAD ne pozdravlja.

Vulićeva je dodala i to da je "Bukejlović imao priliku da posjeti tu nazovimo veliku zemlju, odnosno veliku po površini, ali još veću po zlu koji sije nad srpskim narodom i Republikom Srpskom".

"'Velika sila' prosipa veliku silu nad ponosnom Republikom Srpskom i njenim ponosnim zvaničnicima koje je sankcionisala. Amerika je navikla da porobljava i kolonizuje svaku zemlju koja ne radi u njenom interesu, tako da ne čude ni ove a ni eventualne buduće sankcije Srbima i Republici Srpskoj", kazala je Vulić za Srnu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...