Hronika
DETALJI TUČNJAVE U ZAGREBU: Napadnuti mladići sa školom došli na sajam knjige, dvojica završila u bolnici!
Prije 11 min0
Donosimo vam recept
Gastro
01. Avg. 2023
0
Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu.
Odlučili smo isprobati drugačiju, ljetnu verziju s dodatkom jagoda i kokosa.
Kokos tostirajte, na laganoj vatri bez masnoće, često miješajući, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Jagode operite, odstranite zeleni dio i ostavite kratko da se osuše, a za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu.
U manju posudu stavite 100 g jagoda te ulijte sok od naranče i kokosovo mlijeko. Pomoću štapnog miksera pasirajte jagode dok ne dobijete homogenu smjesu.
U posudu srednje veličine dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i sok od limuna te mikserom sjedinite sastojke.
U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag te ga lagano umiješajte u smjesu od mascarponea.
Umiješajte i naribanu čokoladu i 30 g tostiranog kokosa.
350 g jagoda narežite na sitne komadiće pa ih također umiješajte u kremu.
Na dno pravokutnog pekača poslažite piškote te ih prelijte polovicom pirea od jagoda. Ravnomjerno razmažite i polovicu kreme pa opet poslažite red piškota. Prelijte ostatkom pirea od jagoda i premažite preostalom kremom.
Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata.
Ostatak jagoda narežite na polovice i rasporedite po ohlađenoj kremi te pospite s ostatkom kokosovih listića. Narežite i poslužite.
Hronika
DETALJI TUČNJAVE U ZAGREBU: Napadnuti mladići sa školom došli na sajam knjige, dvojica završila u bolnici!
Prije 11 min0
Show
GLUMICA SRETNA I ZALJUBLJENA: Jennifer Aniston otvoreno progovorila o svom novom partneru
Prije 22 min0
Politika
KOD DODIKA JE SVE NA PRODAJU: Nakon Rusa u Ugljeviku, Mađarima predaje više od polovine Elektroprivrede!
Prije 25 min0
Regija
"VUČIĆU NE VJERUJE NI TRUMP, NI PUTIN": Oglasio se Dušan Nikezić povodom pregovora Amerike i Rusije ko će preuzeti kontrolu nad NIS-om
Prije 36 min0
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
10. Nov. 20250
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.