Vijesti
KANTON SARAJEVO U FINANSIJSKOJ KRIZI: Vlada uvodi mjere štednje - obustava zapošljavanja, odgoda plaćanja dobavljačima, smanjiti nabavke…
Prije 16 min0
Donosimo vam recept
Gastro
01. Avg. 2023
0
Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu.
Odlučili smo isprobati drugačiju, ljetnu verziju s dodatkom jagoda i kokosa.
Kokos tostirajte, na laganoj vatri bez masnoće, često miješajući, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Jagode operite, odstranite zeleni dio i ostavite kratko da se osuše, a za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu.
U manju posudu stavite 100 g jagoda te ulijte sok od naranče i kokosovo mlijeko. Pomoću štapnog miksera pasirajte jagode dok ne dobijete homogenu smjesu.
U posudu srednje veličine dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i sok od limuna te mikserom sjedinite sastojke.
U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag te ga lagano umiješajte u smjesu od mascarponea.
Umiješajte i naribanu čokoladu i 30 g tostiranog kokosa.
350 g jagoda narežite na sitne komadiće pa ih također umiješajte u kremu.
Na dno pravokutnog pekača poslažite piškote te ih prelijte polovicom pirea od jagoda. Ravnomjerno razmažite i polovicu kreme pa opet poslažite red piškota. Prelijte ostatkom pirea od jagoda i premažite preostalom kremom.
Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata.
Ostatak jagoda narežite na polovice i rasporedite po ohlađenoj kremi te pospite s ostatkom kokosovih listića. Narežite i poslužite.
Vijesti
KANTON SARAJEVO U FINANSIJSKOJ KRIZI: Vlada uvodi mjere štednje - obustava zapošljavanja, odgoda plaćanja dobavljačima, smanjiti nabavke…
Prije 16 min0
Društvo
NA 100. GODIŠNJICU ROĐENJA ALIJE IZETBEGOVIĆA: Puštena u funkciju fontana u parku koji će nositi njegovo ime (FOTO)
Prije 24 min0
Evropa
ORBAN PRIJETI EVROPI: "Postat će sporedni igrač ako...!"
Prije 33 min0
Evropa
BUDI LI SE OVA ZEMLJA: Šta kažu nove ankete, kako razmišljaju Nijemci o tome treba li se povećati pritisak na Izrael
Prije 41 min0
Gastro
TURCI ZNAJU TAJNU: Za tren oka napravite izvrsne somune i iznenadite ukućane… (VIDEO)
06. Avg. 20250
Gastro
NE JEDE ACO SAMO SENDVIČE: Supruga Aleksandra Vučića podijelila recept za ljetne uštipke
Prije 11h0
Gastro
KEFIR JE TAJNI SASTOJAK: Danas pravimo pitu na malo drugačiji način...
07. Avg. 20250
Gastro
SPECIJALITET S OKUSOM MEDITERANA: Grčke lepinje – brzi zalogaj savršenog okusa...
Prije 13h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.