ZAISKRILO U BANJOJ LUCI: Žestok okršaj na sjednici Vijeća naroda Republike Srpske…

-Do odluke Ustavnog suda, jedno je sigurno, bar neko vrijeme je odloženo stupanje na snagu ovog zakona, poručila je Topić Nikolić.

  • Mini market

  • 02. Avg. 2023  

  • 0

Na nedavno održanoj sjednici Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske preglasano je troje delegata, predstavnika opozicije, a sjednicu je obilježila žestoka rasprava između Živka Marjanca, delegata Socijalističke partije i vladajuće koalicije, i Marije Topić Nikolić, delegata Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Vijeću naroda Republike Srpske.

Nezvanično, na sjednici su pale teške riječi i uvrede od strane Marjanca, a Marija Topić Nikolić oglasila se nakon završetka sjednice Vijeća naroda Republike Srpske, održane jučer.

-Na sjednici Vijeća naroda Republike Srpske razmatralo se o pokretanju vitalnog nacionalnog interesa pokrenutog od strane bošnjačkog kluba naroda, a u vezi sa izmenama i dopunama krivičnog zakonika (kriminalizacija klevete). Treba napomenuti da smo isto pokušali i u klubu srpskog naroda nas troje delegata opozicionih stranaka Nikola Kovačević (SDS), Ljubiša Krunić (PDP) i ja ispred Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, međutim preglasani smo od strane delegata vladajuće većine.

Na današnjoj sjednici po ovom pitanju bila sam uzdržana iz prostog razloga što obrazloženje delegata bošnjačkog naroda ne podržavam u potpunosti. Smatram da su izmjene Krivičnog zakona usmjerene protiv svakog slobodnomislećeg građanina, a ne posebno protiv Bošnjaka kako su oni naveli, zato što svako može biti izvršilac ovog krivičnog djela. Ugrožena je sloboda govora i misli svakog čovjeka bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Svakako da se treba boriti svim načinima da kleveta ne bude vraćena u krivično zakonodavstvo nakon dvadeset godina, jer nas takva odluka vraća korak unazad kao demokratsko i civilizovano društvo.

Do odluke Ustavnog suda, jedno je sigurno, bar neko vrijeme je odloženo stupanje na snagu ovog zakona, poručila je Topić Nikolić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...