OGLASILI SE IZ DKPT BiH: Nije tačno da nećemo osiguravati Vučića na prostoru RS

Iz Direkcije su dodali da se koordiniraju aktivnosti i razmjenjuju informacije sa svim nadležnim policijskim tijelima i drugim partnerskim agencijama u BiH uključujući i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

  • Vijesti

  • 02. Avg. 2023  

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će sutra i u petak (3. i 4. augusta) boraviti u Bosni i Hercegovini, gdje će prisustvovati sjednici Savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske.

Vučić će prisustvovati i obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji “Oluja”.

Kako je najavljeno, Vučić će obići novi vrtić u Srpcu, dok će u petak razgovarati sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

Nakon što su se u medijima pojavili navodi da delegaciju R. Srbije na čelu sa Vučićem neće osiguravati pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH što bi bilo odskakanje od uobičajne procedure osiguravanja stranih zvaničnika koji su štićene osobe iz Direkcije su demantirali te navode. Iz Direkcije su potvrdili da je Ambasada Republike Srbije u BiH putem Ministarstva vanjskih poslova BiH najavila događaj i dolazak predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegove delegacije i drugih štićenih osoba u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Potvrđeno je da je Direkcija uključena u proces osiguranja predsjednika Vučića, njegove delegacije i štićenih osoba za cijelo vrijeme boravka na čitavom teritoriju BiH.

Iz Direkcije su dodali da se koordiniraju aktivnosti i razmjenjuju informacije sa svim nadležnim policijskim tijelima i drugim partnerskim agencijama u BiH uključujući i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Naglašavamo da se najave, procedure i aktivnosti kod osiguranja posjete predsjednika Republike Srbije i njegove delegacije ne razlikuju od posjete drugih stranih delegacija Bosni i Hercegovini, koje su realizovane u proteklom periodu”, naglasili su iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

U praksi nadležnost Direkcije je da koordinira poduzimanje mjera i radnji u cilju da posjeta, tj. kretanje i boravak, štićenih osoba u BiH prođe sigurno i nesmetano.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...