BRUTALNI NAPAD RUSKIH AGRESORA: Dronovima napadnut Kijev, u luci Izmail uništeno 40.000 tona žitarica...

Reuters navodi da se u Kijevu i okolici čulo nekoliko eksplozija, ali da se zasad ne zna je li bilo žrtava.

  • Evropa

  • 03. Avg. 2023  

  • 1

Ukrajinske protuzračne snage uzvratile su paljbom na napade ruskih bespilotnih letjelica tokom trosatne zračne uzbune u Kijevu i okolici u četvrtak rano ujutro, priopćila je ukrajinska vojska, a prenosi Reuters.

Reuters navodi da se u Kijevu i okolici čulo nekoliko eksplozija, ali da se zasad ne zna je li bilo žrtava.

U jednom se izvještaja vojske navodi da su mete u zraku oborene, ali nisu navedeni detalji.

Kijevske vojne vlasti ukinule su uzbunu nešto poslije četiri sata ujutro po tamošnjem vremenu. Uzbune su također ukinute i u većini drugih područja zemlje.

Prema izjavama ukrajinskih dužnosnika vezano uz posljednje dane rata, ruske snage nisu napredovale duž prve linije bojišnice, ali su ukopane u teško miniranim područjima koja kontroliraju, što ukrajinskim trupama otežava kretanje na istok i jug.

Velik dio ruske vojne aktivnosti usmjeren je na zračne napade koji su, primjerice, oštetili infrastrukturu u ukrajinskoj luci Izmail.

U ruskom napadu dronom u luci Izmail oštećeno je gotovo 40.000 tona žitarica. Očekivalo se da će se žito izvoziti u afričke zemlje, Kinu i Izrael.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...