REFIK LENDO SA IGMANA PORUČIO: "Nastavak borbe za državu BiH imperativ"

Dodao je da je odbrana Igmana značajna ne samo za Sarajevo već za čitavu BiH.

  • Društvo

  • 04. Avg. 2023  

  • 1

Refik Lendo, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Federacija Bosne i Hercegovine izjavio je u petak povodom obilježavanja manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2023”, da je nastavak borbe za državu BiH imperativ.

Lendo je na platou Ratne džamije na Igmanu, uoči početka vjerskog programa 23. po redu manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2023”, izjavio da je cilj od početka do danas bila odbrana države Bosne i Hercegovine.

"I danas se nastavlja borba za BiH da ona bude sigurnija, stabilnija. Mi zaista i danas na Igmanu i širom BiH evociramo uspomene na naše heroje, šehide, na komande, jedinice koje su u to vrijeme odbranile prostore Igmana i ostale dijelove BiH. Ovaj dio je bio značajan za Sarajevo i BiH, kada je dušmanin nastojao da 1993. zauzme kompletan plato i izvrši blokadu Sarajeva", rekao je Lendo.

Dodao je da je odbrana Igmana značajna ne samo za Sarajevo već za čitavu BiH.

Istakao je da bosanskohercegovačke patriote i bivši pripadnici Armije RBiH danas s ponosom govore u BiH u odnosu na one koji se "stide i koji su se borili protiv svoje države i nastojali je uništiti."

"Oni će morati tražiti opravdanje, šta su uradili, zašto su napadali sopstvenu državu i zašto danas nastoje da institucije BiH oslabe što je moguće više. I danas nastojimo da državu BiH promovišemo u čitavom svijetu, da bude prosperitetna i sigurna", rekao je Lendo.

Dodao je da je imperativ "nastavak borbe za državu BiH" i spriječiti slabljenje bh. institucija, prenosi Anadolija. 

"Današnja manifestacija na Igmanu i sve naše manifestacije im govore da to uspjeti neće i da trebaju da se okrenu ka stvaranju boljih uslova, pa i u Republici Srpskoj, a samim tim i BiH i da shvate da neće moći ostvariti svoje ratne ciljeve, nego da moraju u okviru BiH zajedno sa Bošnjacima, Hrvatima i ostalima tražiti svoj prosperitet", rekao je Lendo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...