CIVILNA ZAŠTITA KS: U Trnovu pronađena tromblonska mina, a u Hrasnici više ručnih bombi

Neksplodirana sredstva jučer preuzeta

  • Hronika

  • 05. Avg. 2023  

  • 0

Kantonalni operativni centar civilne zaštite u Sarajevu zaprimio je dvije informacije o pronalasku neeksplodiranih ubojnih sredstava.

"Dana, 04.08.2023. godine u 09:50 sati od Općinske službe civilne zaštite Trnovo, na lokalitetu Dujmovska brda, pronađena je tromblonska mina. Istog dana u 12:55 sati od Općinske službe civilne zaštite Ilidža stigla je obavijest da je u ulici Hrasnička cesta br.50, pronađeno više komada ručnih bombi", saopćeno je iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Informacije su prenesene timu za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, koji su pronađena ubojna sredstva preuzeli isti dan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...