BENJAMINA KARIĆ O IZETU NANIĆU: 'Jedan od najvećih i najbolji među nama, legendarni komandant...'

"Danas obilježavamo godišnjicu pogibije jednog od najvećih i najboljih među nama, legendarnog komandanta Izeta Nanića", kaže Karić.

  • Politika

  • 05. Avg. 2023  

  • 1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se povodom godišnjice smrti komandanta Izeta Nanića i dana sjećanja na odbranu i poginule branioce Odreda Širokača.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Danas obilježavamo godišnjicu pogibije jednog od najvećih i najboljih među nama, legendarnog komandanta Izeta Nanića.

Danas obilježavamo i dan sjećanja na odbranu i poginule branioce Odreda Širokača, na spomen obilježju Bostarići. Toplinu ove sarajevske mahale, osjetila sam po ko zna koji put danas, uz kaficu i razgovor sa komšijama.

I u mom Bužimu, kao počasna građanka, i u mom rodnom Sarajevu, su danas emocije pomiješane. Tuga zbog izgubljenih života i u isto vrijeme ponos na bosanskohercgovačke sinove, najbolje među nama.

U svemu ovome, pored kulture sjećanja, važna je konkretna podrška. Grad Sarajevo je izdvojio sredstva za izgradnju muzeja 505. viteške u Bužimu, i svake godine podržavamo aktivnosti na obilježavanju viteških dana Bužima. Pripadnike Odreda Širokača ćemo podržati u izgradnji spomen kompleksa. To ovi hrabri ljudi zaslužuju.

Pamtimo, podsjećajmo, čuvajmo sve što je naše i što je mukom stečeno.. i pomozimo konkretnim djelima", napisala je Karić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...