NEVJEROVATNO: Teheran isključio struju za 50 institucija, razlog je...

potrošnja električne energije porasla za više od sedam posto i da je oboren desetogodišnji rekord.

  • Šareni svijet

  • 06. Avg. 2023  

  • 0

U Teheranu, glavnom gradu Irana, zbog prekomjerne potrošnje, isključena je struja za 50 institucija.

Prema službenoj iranskoj novinskoj agenciji IRNA, Teheranska kompanija za distribuciju električne energije upozorila je institucije da će im biti isključena struja ukoliko se ne budu pridržavali mjera kada je riječ o potrošnji.

U tom kontekstu, isključena je struja za 50 institucija u Teheranu, za koje je utvrđeno da troše više struje nego što je uobičajno.

Kompanija je pozvala svoje pretplatnike da istovremeno ne koriste uređaje koji troše veliku energiju kako bi smanjili potrošnju.

Mustafa Rejebi Meshedi, generalni direktor Iranske kompanije za upravljanje električnom mrežom, naveo je 26. jula da je potrošnja električne energije porasla za više od sedam posto i da je oboren desetogodišnji rekord.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...