LJETOVANJE NA JADRANU NIKAD SKUPLJE: „Ovo je iznuda, za dva sladoleda 25 eura…“

Društvene mreže i ovog su ljeta prepune predivnih kadrova Jadrana, ali i kritika.

  • Ekonomija

  • 07. Avg. 2023  

  • 3

Hrvatska je ostvarila devet posto dolazaka i tri posto noćenja više nego prošle godine. Ipak, gotovo na svakom dijelu Jadrana ima praznih i soba i apartmana, a mnogi su spustili cijene kako bi popunili rupe

Ove se godine, čini, na Jadranu najskuplje ikad. Za ljetovanje na Jadranu nikad nije bilo potrebno toliko novca.

Zato nema sjedenja u apartmanima. Turisti u Makarskoj koriste svaki skupo plaćeni trenutak na moru, pa neka se nebo crni koliko hoće.

Evo što na cijene kažu turisti:

"A, skupo je. Dašta je. S ovim plaćama ne moreš priuštiti život ovdje. S kanadskim plaćama more i se i nekako. Ovako ne more nikako. Ovo je preskupo, Bože sačuvaj".

"Piće je jako skupo. Voda četiri i pol eura. Mislim, to je pravazišlo sve granice", ističe turistkinja za RTL.

Još se krajem juna moglo naslutiti da je pred nama najskuplje ljetovanje na Jadranu ikad.

Ono kako cijene toaletnog papira i ulja govore kakva je situacija s krizom, govore cijene kugle sladoleda kad je more u pitanju.

"Ovako ljudski, iskreno, ja ne znam kada sam zadnji put bio na sladoledu", komentirao je i ministar financija RH Marko Primorac.

"Iznuda, iznuda! Upravo sam platila 25 eura za dva sladoleda", u čudu govori Rita iz Engleske.

"Sladoled 3 eura. Prije je bio 7 kuna", kaže jedan od turista.

Društvene mreže i ovog su ljeta prepune predivnih kadrova Jadrana, ali i kritika.

"Hrvatska se sada prebacila na euro. Pogodite koliko košta ležaljka na poznatom beach baru. 40 eura! Po osobi, po krevetu! Molim", objavila je američka TikTokerica Niav.

Mnogi su nakon uvođenja eura izgubili kompas pa su cijene šokirale i one goste koji inače ne štede.

"Smatram da još uvijek nije kasno, ali strah opravdani postoji i treba se pod hitno reagirati, jer strah me da gubimo te naše goste srednje klase koje smo mi u većini imali", ističe vlasnica apartmana u Splitu, Martina Nimac Kalcina.

"Nabili smo cijene smještaja, nabili smo cijene avioprijevoza i prije nego što uđe u Hrvatsku on je već orobljen i znači kad uđe u Hrvatsku on već počinje štedjeti", komentira voditelj restorana u Trogiru, Roko Puče.

"U Parizu na Champs Ellyseesu, u finom restoranu patka koja je njihov domaći specijalitet, košta 24 eura, a ovdje su obične lignje sa žara 30, tako da se zaista vidi razlika", ističe Ina Hasanović iz Bosne i Hercegovine.

Vlasnica restorana u Mošćeničkoj Dragi, Fikrija Šerif kaže, cijene su se od prošle godine sigurno podigle oko 30 posto, pa zbog toga što jedno vuče drugo, rasle su i cijene u restoranu.

Sada se cijene naglo spuštaju. Na poznatoj stranici za rezervacije smještaja apartmani i sobe se sada mogu bukirati i sa popustom od 800 eura za sedam dana, a i na mnogim se mjestima taj famozni sladoled vratio na jedan euro.

"Dogodine će biti to da ćemo mi žaliti za ovom godinom", kaže voditelj restorana u Trogiru, Roko Puče.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...