UPOZORENJE DENISU BEĆIROVIĆU IZ JAJCA: „Bosna i Hercegovina nije ni Srpska, ni Hrvatska, ni Bošnjačka…“

-Mi predstavnici naroda Jajca činimo sve da svojim primjerom drugima pokažemo da možemo živjeti zajedno i u tome smo uspješni, poručio je Topić.

  • Društvo

  • 07. Avg. 2023  07. Avg. 2023

  • 13

Otvoreno pismo članu predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću uputio je predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce Josip Topić .

-Poštovani gospodine Denise,

Obraćam se Vama kao predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce.

Kako dolazite iz organizacije koja u svojim temeljima ima jednakopravnost naroda i građana BiH. Vašom posjetom jučer Jajcu, niste uvažili činjenicu da u Bosni i Hercegovini žive i Hrvati i da su i Hrvati za našu Domovinu Bosnu i Hercegovinu ginuli. Niste ni primijenili Član 4. Statuta Vaše organizacije koji kaže između ostaloga, "izgradnja Bosne i Hercegovine kao demokratske države ravnopravnih građana i naroda Bošnjaka, Hrvata i Srba i ostalih koji u njoj žive".

Pokazali ste da ste odustali od Vaših osnovnih zadataka. Jučer niste gradili Bosnu i Hercegovinu ravnopravnih naroda i ako se kunete u temelje BiH." "Ni srpska ni hrvatska ni muslimanska nego i srpska hrvatska i muslimanska"

Jučer niste položili cvijeće na spomen obilježja Poginulim braniteljima HVO Jajce, time ste pokazali Vaše, po mom uvjerenju, deklarativno zalaganje za Bosnu i Hercegovinu.

Kao predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce informiram Vas, znajući da Vam to nije važno, da sam se prvi poklonio poginulim pripadnicima Armije BiH u Jajcu te sam na spomen obilježja položio cvijeće. Također Vas informiram da, zajedno s načelnikom Općine Jajce polažemo cvijeće na sva tri spomen obilježja. Također Vas informiram da je bivši premijer FBiH G-din. Fadil Novalić položio cvijeće na spomen obilježja Poginulim braniteljima HVO-a u Jajcu.

Vašim postupkom želite umanjiti ulogu Hrvatskog vijeća obrane Jajca i njezinih branitelja u obrani Jajca i Domovine Bosne i Hercegovine. Kao predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce imam obvezu i da ukažem na značaj i ulogu HVO u obrani Jajca i njegovom oslobođenju 13.rujna 1995.godine.

Mi predstavnici naroda Jajca činimo sve da svojim primjerom drugima pokažemo da možemo živjeti zajedno iu tome smo uspješni. Narodi ove nama jedine Domovine rekli su kakvu Bosnu i Hercegovinu žele i to pretvorili u Dejtonski sporazum i zato je važno da svi mi polazeći od toga kao izabrani i imenovani dužnosnici to uvažimo. Da uvažimo i sve one činjenice segmente i sve drugo što smo unijeli u institucije u BiH, a unijeli smo HVO i sve njene poginule branitelje koji su temelji ove države, a Vi se njima niste poklonili.

Vama na čast, zaključio je predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce Josip Topić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...