ZORAN TEGELTIJA DIJELI OTKAZE: "Niko od njih neće ostati na poslu..."

On je apelovao da Upravni odbor UIO donese odluku o raspodjeli prihoda od putarine, jer je blokada raspodjele tog novca najgora moguća opcija.

  • Mini market

  • 07. Avg. 2023  07. Avg. 2023

  • 2

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija kazao je danas da je potrebna podrška nadležnih institucija za zapošljavanje i za izmjene zakonskih rješenja, a UIO će tražiti najbolje studente i mlade ljude koji će raditi na razvoju Uprave.

Tegeltija je kazao da je za mjesec i po, koliko rukovodi UIO, posegnuo i za kadrovskim promjenama u pojedinim organizacionim jedinicama, te da će takva praksa biti nastavljena.

-Niko ko se na bilo koji način ogriješi o zakon neće ostati na poslu u UIO, rekao je Tegeltija za "Glas Srpske".

On je apelovao da Upravni odbor UIO donese odluku o raspodjeli prihoda od putarine, jer je blokada raspodjele tog novca najgora moguća opcija.

-Očekujemo nastavak trenda rasta prihoda. U našim planovima za ovu godinu, najviše prihoda trebalo bi da bude prikupljeno u septembru i to 940 miliona KM. Prioritet je da se povećanom naplatom prihoda stvara fiskalna stabilnost unutar BiH, rekao je Tegeltija.

Zanimljivo je kako je upravo Tegeltija označen kao jedan od bh. političara koji su netransparentno trošili novac.

Naime, zvještaji Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine pokazuju da bh. zvaničnici novac iz državne kase troše nemilice. Generalni sekretarijat Vijeća ministra Bosne i Hercegovine sa Zoranom Tegeltijom na čelu, u prethodnoj godini nije štedio. Brojna putovanja, velike cifre i neopravdano utrošeni novac. Putni nalozi bez potrebnih podataka ukazuju da su putovanja službenim vozilima često bila privatna.

Novi revizorski izvještaj - stari problemi. Propusti i nepravilnosti u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara ponovo isti. Godina 2022, predsjedavajući Zoran Tegeltija. Ranije preporuke nisu uvažene, a odstupanja u prethodnoj godini ukazuju na to da se često putovalo i mnogo trošilo. Više od 247.000 maraka. Limit prekoračen. Bez validnih objašnjenja i opravdanosti. Službena vozila konstantno u pogonu. Službeno, a čini se i privatno. Putni troškovi, servisiranje, gorivo - sve o trošku građana.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...