ZDRAVKO PONOŠ U NEVJERICI: „Dok je Vučić trošio vrijeme lobirajući na Pinku, kod Porfirija i Dodika, dogodilo se…“

“Ima nekih kancelarija na zapadu gdje više neće da dignu slušalicu kad Vučić zove", kazao je on.

  • Regija

  • 08. Avg. 2023  

  • 2

Ozbiljno treba shvatiti pismo koje su zapadni parlamentarci uputili šefovima dilomacije SAD, Velike Britanije, EU, ali i specijalnim izaslanicima Lajčaku, Escobaru i Pitchu, a kojim se zahtjeva promjena kursa prema Srbiji u rješavanju kosovskog pitanja izjavio je predsjednik stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš gostujući na televiziji Nova S.

“Pismo je vrlo nepovoljno po Srbiju, koristi se vrlo tvrda retorika i traži se promjena kursa prema Srbiji što podrazumijeva primjenu politike odvraćanja, a to je termin koji se koristio u odnosu prema bišem SSSR”, rekao je Ponoš, saopćila je Srbija Centar.

Naveo je da nema dileme da je ovakvo pismo rezultat albanskog uspješnog lobiranja i zapitao se šta je u međuvremenu radio zvanični Beograd.

“Izgleda da je Vučić trošio vrijeme lobirajući na Pinku, kod Porfirija, kod Dodika, vodeći računa o percepciji svojih glasača, a ne na realnoj situaciji“, kazao je Ponoš i dodao da “dok se javnost anestezira reklamiranjem orijentacije ka zapadu u izvođenju vlasnika Pinka i uz pomoć američkog ambasadora, u susret ide brzi voz”.

“Ima nekih kancelarija na zapadu gdje više neće da dignu slušalicu kad Vučić zove. Mi možemo da likujemo zbog Vučića ali to nije dobro za ovu zemlju. Ako se nastavi sa spoljnom politikom koja ne vodi računa o nacionalnim interesima već o glasačkom tijelu SNS-a stići ćemo tamo gdje smo bili prije 30. godina, rekao je Ponoš.

Kad su izbori u pitanju, Ponoš je naglasio da je nerazumno potenciranje beogradskih izbora.

“Njih će možda biti, ali lokalnih će sigurno biti. Šta briga građane u Bačkoj Topoli za beogradske izbore, oni imaju svoju muku. Tako je sa svakim gradom u Srbiji”, rekao je on.

Ponoš je naglasio stav o potrebi najšire opozicione saradnje. Da bi imali prijelaznu tehničku vladu, potreban je dogovor s Vučićem. Ali da bi imali najširi front usmjeren na rušenje vlasti SNS-a i formiranje o široke vremenski oročene vlade od sadašnje opozicije, dovoljno je da se opozicija dogovori. Ta vlada bi trebalo da stvori uslove za normalne izbore poslije 18 meseci.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...