INSPEKTORI U AKCIJI: Uručeno 27 prekršajnih naloga, minimalna kazna iznosi...

Glavna inspektorica je potvrdila da su te dvije odluke još na snazi i da će se  inspekcijske kontrole nastaviti i u narednom periodu.

  • Hronika

  • 08. Avg. 2023  

  • 0

Postupajući po Odluci Vlade Brčko distrikta BiH o ograničavanju marže za pojedine životne namirnice i druge proizvode, koja je usvojena prošle godine, te Odluci o ograničavanju marže na naftne derivate koje su u primjeni od decembra prošle godine, Inspektorat Brčko distrikta BiH je u proteklom periodu izvršio više desetina inspekcijskih nadzora kod onih poslovnih subjekata na koje se te odluke odnose.

 - Od tada su inspektori izvršili 42 kontrole prometnika nafte i natnih derivata te su utvrdili da se tri pravna subjekta nisu pridžavala navedene odluke, također su izvršene 22 kontrole šoping centara i većih trgovačkih marketa na području Distrikta gdje je utvrđeno da njih 12 nije poštovalo navedenu odluku - potvrdila je glavna inspektorica Inspektorata Azijada Ibrahimović.

Zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su prometnicima nafte na veliko i malo izdali šest prekršajnih naloga, dok je pravnim subjektima u trgovini izdat 21 prekršajni nalog i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka U Osnovnom sudom Brčko distrikta BiH.

Najniža predviđena kazna za prekršioce tih odluka je 1.000 KM za pravni subjekt i 100 KM za odgovornu osobu u pravnom subjektu.

Glavna inspektorica je potvrdila da su te dvije odluke još na snazi i da će se  inspekcijske kontrole nastaviti i u narednom periodu.

Informaciju o rezultatima izvršenih inspekcijskih kontrola po osnovu navedenih odluka na prošloj sjednici razmatrali i članovi Vlade Brčko distrikta BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...