UHAPŠENO JOŠ PET HRVATA U GRČKOJ: Propao im je lukav plan, evo kako su htjeli pobjeći…

Ukupno je uhapšeno 98 osoba, a 4 Grka su u međuvremenu pušteni.

  • Hronika

  • 09. Avg. 2023  

  • 0

Navijački neredi u Atini nastavljaju dominirati naslovnicama grčkih medija u srijedu ujutro. Blokade na cestama i granicama, opsežne pretrage su u toku dok policija traga, za kako se navodi, još najmanje 50 navijača koji su sudjelovali u obračunu između pristaša AEK-a i Dinama koji je rezultirao smrti jednog 29-godišnjek Michalisa.

Istraga i pretresi provode se u hotelima i privatnom smještaju. Ukupno je uhapšeno 98 osoba, a 4 Grka su u međuvremenu pušteni.

Grci patroliraju na granicama i traže huligane koji su pobjegli, pa su tako jednog 19-godišnjeg Hrvata skinuli s autobusa za Tiranu. Naftemporiki.gr pak piše kako je u utorak navečer uhapšeno petero Hrvata u lučkom gradu Igumenici kako se pokušavaju ukrcati u brod za Bari, preko kojeg su se pokušavali vratiti u Hrvatsku.

Navodi se kako je riječ o Hrvatima u dobi od 25. 41, 29, 25 i 31 godine. Navodno spomenuti navijači nisu mogli konkretno opravdati razloge svog boravka u zemlji. Iako su naveli da su na odmoru, putovali su bez prtljage.

Od svih uhapšenih uzet je DNA uzorak u pokušaju identificiranja odgovornog za ubistvo 29-godišnjaka.

Svi navijači trebali bi se danas ujutro pojaviti pred Sudom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...